Aktuality

Tisková konference FC Silon Táborsko: klub chce ve F:NL tvrdit muziku

18. 7. 2023
Ještě dříve než A tým FC Silon Táborsko sehraje první utkání nové sezony v sobotu 22. července od 17.00 hodin proti SK Hanácká Slavia Kroměříž, uspořádal v úterý tradiční předsezónní tiskovou konferenci. Novinky představili předseda správní rady klubu Ondřej Dvořák, výkonný ředitel Martin Vozábal, trenér A týmu Roman Nádvorník a nový kapitán druholigového mužstva Pavel Novák.

Táborsko chce do sezony vstoupit dobře, což je podle něj nejdůležitější. Táborsko plánuje podle trenéra Nádvorníka ofenzivní hru, chce dávat více gólů než v minulé sezoně. Leccos už napověděla příprava proti těžkým soupeřům, ale vedení klubu ví, že příprava je „jen“ příprava a mistrovská soutěž je jinak silná „káva“.

„Přivedli jsme 5 nových tváří plus Davida Skopce z B týmu, tedy ze Sokola Lom. Nováčky jsou stoper Martin Foltyn z Třince, záložník Ondřej Bláha z Varnsdorfu, dále máme mladíky Vladimíra Zemana z Bohemky, Marka Kalouska z Písku a Jakuba Schindlera z Příbrami. Zvýšili jsme v týmu konkurenci. Dokonali jsme přestavbu mužstva, kterou jsme zahájili už v zimě. Utkání letní přípravy nám ukázala nedostatky, na jejichž odstranění pracujeme. Výkonnostně jsme se posunuli. Věřím, že počet nedostatků je menší než naše kvalita,“ usmál se trenér a dodal, že klub se v poslední době snažil okysličit kádr dlouhodobě úspěšnými střelci. Příkladem může být Vladimír Zeman, který vyhrál tabulku střelců se 22 zásahy, ale branky dával i ročník předtím. Ondřeji Dvořákovi se v přípravě nejvíce líbil právě Zeman, a to s jakou lehkostí dával góly. Zeman je podle něho „černý kůň“ mezi střelci. Dále se těší na Matouše Varačku, který udělal velký kvalitativní progres.
Roman Nádvorník si myslí, že soutěž F:NL bude ještě vyrovnanější, než byla v minulé sezoně. Soupeři posilují, ale FC Silon Táborsko kouká na sebe. „Mám k této soutěži velký respekt. Chceme ve druhé lze tvrdit muziku. Máme kvalitu na to, abychom se pohybovali v horní polovině tabulky. V minulé sezoně jsme skončili na 7. místě, cokoliv nad tuto příčku bude úspěch,“ míní trenér A týmu, který poznamenal, že Táborsko hraje tři zápasy z prvních čtyř kol doma, ale je ošidné myslet si, že jde o snadný los. „Hostíme Kroměříž, Spartu B, jedeme do Chrudimi, kde chceme zlomit nepříznivou bilanci, a máme doma exligistu Zbrojovku Brno. Byl bych spokojen, kdybychom měli po třech kolech 7 bodů a na Brno přišel plný dům.“ Ředitel Vozábal souhlasí, že A tým nechce skončit hůř než loni, kdy byl nakonec sedmý. Připomněl slova většinového majitele Petra Koláře, „abychom se neplácali po zádech za desáté místo“. Vozábal je rovněž přesvědčený, že tým má podmínky na to, aby skutečně hrál v horní polovině tabulky. Ředitel nevyloučil příchod ještě jednoho "playera" do ofenzivy.

V A týmu bude nosit kapitánskou pásku Pavel Novák, který ve funkci nahradil Jakuba Navrátila. Ten ukončil kariéru a stal se vedoucím mužstva. Pavel Novák, který je spjat s SK Dynamo ČB, věří, že mu bude držet zdraví. Dohodl se s vedením klubu na další spolupráci. „Líbí se mi tu, jinak bych tu nebyl. Vedení klubu mělo silnější argumenty než já, abych pokračoval. Na mé rozhodování měl vlit i vstup nového partnera do klubu.“ (Petr Kolář, většinový akcionář, pozn.)

Ředitel klubu Martin Vozábal připomněl, že tým bude hrát v nových italských dresech Macron. Tuto značku nosí např. Viktoria Plzeň.

O sestavě proti Kroměříži má trenér Nádvorník až na jeden otazník jasno. Podle jeho názoru je šance nasadit dva až tři nováčky rovnou do základu. Nádvorník má také v hlavě, kdo bude gólmanská jednička, ale situaci nejprve probere přímo s brankáři.

Klub FC Silon Táborsko klade v této sezoně velký důraz na on-line prodej vstupenek, který je finančně výhodnější, a na prodej permanentek, které platí i na nedělní duely ČFL, MOL Cup, případnou baráž i na zářijový reprezentační zápas ČR U20 s Itálií.

Ondřej Dvořák se vyjádřil k lehce kritizovanému hernímu dni Táborska ve F:NL, kterým je nově sobota. První tři kola podle něho rozhodnou, jak si diváci na tento termín zvyknou, zda dají přednost FNL či nižším soutěžím. Klub bude jednat s kluby, aby hrály v jiné, lehce posunuté časy. Nabídne klubům permanentky zdarma, pokud čas svých domácích zápasů změní.

Vedení klub aktivně jedná o převodu stadionu Kvapilova do majetku města Tábor. Klub to již schválil, pracovní skupina také. Teď je podle Vozábala na tahu město, které by mělo věc projednat letos 4. září na zastupitelstvu. Táborsko dále řeší osvětlení na stadionu a hledá způsob financování, čeká na vypsání grantů NSA, projekt řeší s městem Tábor i s Jihočeským krajem.

Ředitel Vozábal promluvil o třetiligovém B týmu, který bude hrát ČFL. Divizi vyhrál pod názvem Sokol Lom. Kádr má aktuálně složení hráčů: 15 + 2. Ředitel zmínil, že B-tým musí být víceméně samostatný. Béčko bude věkově starší a v sestavě bude mít z 90 procent hráče z táborského regionu. Pokud nebudou hráči z A-týmu vytíženi, budou v neděli na táborské Svépomoci nastupovat za B tým. Do B týmu se překvapivě vrací 23letý odchovanec Leoš Vozihnoj, který hrával za A tým. Pak odešel na vlastní žádost do Rakouska. Pokud bude mít výkonnost, může se podle Vozábala prosadit zpátky do A týmu.

Ondřej Dvořák zmínil, že klub má 65 partnerů, což je velký ekonomický úspěch. Ještě do začátku sezony (v tomto týdnu) provede klub investici do nových VIP prostor, střídaček a zázemí pod hlavní tribunou. Poděkování za finanční podporu míří k městu Tábor a Jihočeskému kraji.

TABULKA F:NL

P. Tým Z Skóre B
1. Dukla 25 39:26 47
2. Vyškov 25 42:29 46
3. Táborsko 25 36:22 42
4. SK Sigma Olomouc B 25 37:35 42
5. Chrudim 25 45:41 37
6. Sparta B 25 45:41 35
7. Vlašim 25 34:30 35
8. Líšeň 25 29:30 33
9. Opava 25 27:29 33
10. Příbram 25 28:37 33
11. Brno 25 32:34 31
12. Jihlava 25 35:36 30
13. Žižkov 25 36:45 29
14. Varnsdorf 25 42:42 28
15. Prostějov 25 33:47 27
16. SKHS Kroměříž 25 24:40 23

aktuální zápas

A-TÝM

26. kolo | 5.5.2024
SK Sigma Olomouc B
FC SILON Táborsko
10:15

B-TÝM

25. kolo | 5.5.2024
FC Táborsko B
SK Dynamo České Budějovice B
17:00

AKTUÁLNĚ NA WEBU

B tým - zápas

Béčko v jihočeském derby udolalo Písek 4:2!

28. 4. 2024
A tým - zápas

Dordić svým jubilejním gólem rozhodl náročný duel s SK Líšeň

27. 4. 2024
B tým - preview

Béčko vyzve doma v neděli od 17 hodin v jihočeském derby Písek

27. 4. 2024
A tým - preview

Ve 25. kole F:NL přivítá FC Silon Táborsko SK Líšeň

25. 4. 2024